31 mei 2018

67 jaar

by Lowieke

Marten Kornelis de Vries overleed aan een hersenbloeding op 67-jarige leeftijd in zijn huis. Plotsklaps, ‘oneerlijk’ en behoorlijk rap ook. En omdat hij een fervent schrijver was en aan de wedstrijd van Grunberg toch absoluut wel mee zou doen schrijf ik in zijn plaats maar wat, ook al is het te laat. Mijn vader kon toch ook niet weten dat hij iets eerder moest sterven om postuum aan een schrijfwedstrijd mee te kunnen doen? Hij wilde het liefst dat ik al zijn boeken las maar omdat zijn boeken zijn grootste waarde waren maar zijn huis absoluut niet mochten verlaten kwam ik er niet bepaald aan toe. Het laatste boek wat ik per sé wilde lenen was Celine’s ‘Reis naar het einde van de nacht’. Toen ik voor het eerst weer in mijn ouders’ huis zat en keek naar de on-leenbare schat van een bibliotheek was het eerste wat ik deed Celine pakken, lezen en in mijn tas stoppen. Gefascineerd door het boek struinde ik het internet af over informatie over deze opvallende pacifist. Het rare toeval wil dat Louis Ferdinand Destouches overleed aan een hersenbloeding in zijn huis op 67-jarige leeftijd.

Geef een reactie